Вкусното предизвикателство
Без паника! Това не е любовно писмо, което да препишете 20 пъти на ръка и после да горите съзерцателно с мечтата, че истинската ви любов ще почука на вратата до 24 часа. По-смислено е! Бяхме поканени на „вкусно предизвикателство“, чиято цел е до голяма степен обмяна на вдъхновение между хора, които се обръщат към света чрез различни по форма блогове. Благодарим на P.A.I.R за поканата и им желаем още много вкусни предизвикателства и предизвикателни вкусотии.
1. Какво очаквате от блога си?
A: Понякога
се питам, какво очаква той от мен, вероятно да вливам душата си в него, това и се
случва. Надявам се той да продължава да ни свързва с готини хора със свежи
идеи, които освен талантливи, са и мислещи и истински!
З: Блогът е един вид обещание към самата мен, че каквото и да става, няма да спирам да пиша. В моментите на мързел и самосъмнение очаквам от него ритник в задните части, както и солидно конско, което да ме измъкне от калната локва, в която съзерцавам отражението на собственото си бездействие.
2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?
A: Тирамису
с много кафе, за да покрива сладко-горчивите ми нужди.
З: Всяко ястие за мен е като момент с любим човек: има вълнуващи, скучни, забавни, тъжни, смешни и т.н., но всеки един от тях е равен по стойност на останалите, защото е съставна част от реалността... Иначе обичам ярки цветове и наситени аромати. Подправките са душата на ястието, те му придават тоналност и го превръщат в „личност“.
3. На каква музика обичате да се „вихрите“ в кухнята?
A: Напоследък
на бачата, тоест на музика, която ме кара да танцувам, това естествено е нож с две остриета и не особено удачна практика, ако
искате да съхраните кухнята си в приличен вид...
З: На онази, която ми е влязла в главата, докато съм пазарувала в супермаркета, и не мога да спра да си тананикам, въпреки че не знам текста.
4. За кого сте вдъхновени да сготвите = да творите?
А: За хората, които обичам, има нещо много
освобождаващо в това.
З: За поддържането на онези честно спечелени мазнинки по бедрата ми... И заради онзи момент, в който единственото по-хубаво от собственото ти наелектризиращо чувство от глава до пети са притворените му очи, тихите му стонове и устните му, омазани с храна в резултат на лакомията...
5. Какво Ви е отношението към
експериментите с черпак в ръка?
А: Генeрално съм много „за“ всякакъв тип готварски
експерименти, но явно прекалявам, защото започнах да чувам въпроса: „Днес ще експериментираш ли
или ще имаме вечеря? “:D
З: От една страна, клишетата са клишета, защото работят. (И защото рядко завършват с опушена кухня, лепнеща по трахеята кашлица у готвещия или овъглени котлони...) Но от друга страна, всеки майстор е бил чирак и всяко клише е било експеримент...
6. Как бихте поднесли следобедния
чай?
A: Бих го заменила с капучино, гарнирано с бисквити с фъстъчен крем и ценна книга.
З: Ами изключвайки факта, че винаги забравям захарта, тъй като на мен не ми е необходима, най-доброто допълнение към чая са сладкиш с много канела, доволно количество възглавнички на дивана, сняг на парцали навън, плетиво на 5 куки и интересен разговор.
7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?
А: Кюстендил, родният град на майка ми, ме зарежда с красотата на планината,
енергията на лечебната минерална вода и силата на чувството за принадлежност.
З: Витоша, която виждах от прозореца си като малка...
8. Какво е мнението Ви за диетите?
А: Чудесна практика ако човек иска да мисли постоянно
за храна, да си причини гастрит или да се превърне в кълбо от нерви. Други
ползи не откривам.
З: С диетите, също като в любовта, човек трябва да открие онази, с която може да живее, „докато смъртта ги раздели“. Аз все още съм необвързана в този смисъл...
9. Какво четете?
A: В
момента: Рей Бредбъри, „451° по Фаренхайт“; Ben Goldacre, „Bad Science“; Ф. Скот Фицджералд, „Великият
Гетсби“.
З: Тази седмица на ред е Albert Camus „La peste“
.
10.Мъжете или жените са по-добри
кулинари?
A: Зависи кой кого се опитва да съблазни :)
З: Както казва една моя любима героиня, леля Огг, мъжете умеят да кулинарстват, а жените - да готвят. Двете в комбинация водят до оптимални резултати.
0 Коментар(а):
Публикуване на коментар