Вкусното предизвикателство

петък, август 09, 2013 0 Коментара

Без паника! Това не е любовно писмо, което да препишете 20 пъти на ръка и после да горите съзерцателно с мечтата, че истинската ви любов ще почука на вратата до 24 часа. По-смислено е! Бяхме поканени на вкусно предизвикателство, чиято цел е до голяма степен обмяна на вдъхновение между хора, които се обръщат към света чрез различни по форма блогове. Благодарим на P.A.I.R за поканата и им желаем още много вкусни предизвикателства и предизвикателни вкусотии.

1. Какво очаквате от блога си?

A: Понякога се питам, какво очаква той от мен, вероятно да вливам душата си в него, това и се случва. Надявам се той да продължава да ни свързва с готини хора със свежи идеи, които освен талантливи, са и мислещи и истински!


З: Блогът е един вид обещание към самата мен, че каквото и да става, няма да спирам да пиша. В моментите на мързел и самосъмнение очаквам от него ритник в задните части, както и солидно конско, което да ме измъкне от калната локва, в която съзерцавам отражението на собственото си бездействие.

2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?

A: Тирамису с много кафе, за да покрива сладко-горчивите ми нужди.


З: Всяко ястие за мен е като момент с любим човек: има вълнуващи, скучни, забавни, тъжни, смешни и т.н., но всеки един от тях е равен по стойност на останалите, защото е съставна част от реалността... Иначе обичам ярки цветове и наситени аромати. Подправките са душата на ястието, те му придават тоналност и го превръщат в личност.

3. На каква музика обичате да се вихрите в кухнята?

A: Напоследък на бачата, тоест на музика, която ме кара да танцувам, това естествено е нож с две остриета и не особено удачна практика, ако искате да съхраните кухнята си в приличен вид...

З: На онази, която ми е влязла в главата, докато съм пазарувала в супермаркета, и не мога да спра да си тананикам, въпреки че не знам текста.

4. За кого сте вдъхновени да сготвите = да творите?

А: За хората, които обичам, има нещо много освобождаващо в това.


З: За поддържането на онези честно спечелени мазнинки по бедрата ми... И заради онзи момент, в който единственото по-хубаво от собственото ти наелектризиращо чувство от глава до пети са притворените му очи, тихите му стонове и устните му, омазани с храна в резултат на лакомията...

5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?

А: Генeрално съм много за всякакъв тип готварски експерименти, но явно прекалявам, защото започнах да чувам въпроса: „Днес ще експериментираш ли или ще имаме вечеря? “:D

З: От една страна, клишетата са клишета, защото работят. (И защото рядко завършват с опушена кухня, лепнеща по трахеята кашлица у готвещия или овъглени котлони...) Но от друга страна, всеки майстор е бил чирак и всяко клише е било експеримент...

6. Как бихте поднесли следобедния чай?

A: Бих го заменила с капучино, гарнирано с бисквити с фъстъчен крем и ценна книга.

З: Ами изключвайки факта, че винаги забравям захарта, тъй като на мен не ми е необходима, най-доброто допълнение към чая са сладкиш с много канела, доволно количество възглавнички на дивана, сняг на парцали навън, плетиво на 5 куки и интересен разговор.

7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?

А: Кюстендил, родният град на майка ми, ме зарежда с красотата на планината, енергията на лечебната минерална вода и силата на чувството за принадлежност.

З: Витоша, която виждах от прозореца си като малка...

8. Какво е мнението Ви за диетите?

А: Чудесна практика ако човек иска да мисли постоянно за храна, да си причини гастрит или да се превърне в кълбо от нерви. Други ползи не откривам.


З: С диетите, също като в любовта, човек трябва да открие онази, с която може да живее, докато смъртта ги раздели. Аз все още съм необвързана в този смисъл...

9. Какво четете?

A: В момента: Рей Бредбъри, „451° по Фаренхайт; Ben Goldacre, Bad Science; Ф. Скот Фицджералд, Великият Гетсби.

З: Тази седмица на ред е Albert Camus La peste
.
10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?

A: Зависи кой кого се опитва да съблазни :)

З: Както казва една моя любима героиня, леля Огг, мъжете умеят да кулинарстват, а жените - да готвят. Двете в комбинация водят до оптимални резултати.